Hvordan bruke hårmasker?

Hårmasker er et produkt man bruker for å gi næring til håret. Maskene inneholder ingredienser som er spesielt designet for å passe ulike behov. Effekten av en slik behandling varer lenge, og håret og hodebunnen holder på næring og styrke. Sjekk ut hvordan man bruker hårmasker riktig for å få mest mulig ut av dem. 

Alle nærende hårbehandlinger starter med samme steg – butikken, hvor du skal bestemme hvilken maske som er best og verdt kjøpet. Husk at produktet må møte alle forventningene du har til fiksing av hårrelaterte problemer. Det er en god idé å lese på pakken og undersøke hva andre sier på nettet før du kjøper noe. Likevel er det viktig å huske at selv det beste produktet kan ha minimal effekt dersom man bruker det feil.

Husk at hårmasker er en type produkter som alltid skal brukes på fuktig hår. Spesielt hvis håret ditt er lite porøst og skjellaget sitter godt festet rundt kjernen av håret. Fuktige strå vil absorbere produktet bedre, hvilket fører til at effekten blir større, siden skjellaget utvider seg når det er vått. Av denne grunn er det best å bruke hårmasker etter at du har vasket håret, spesielt hvis sjampoen din inneholder sterke rensemidler. Masken gjør håret mykt og glatt, og gir liv til hvert hårstrå. Husk at håret ikke skal være klissvått, bare fuktig, ellers renner produktet av. Om det skulle skje får ikke de aktive ingrediensene trengt inn til hårkjernen. Et godt tips er å fjerne overflødig vann med tørkepapir.

Hårmasker brukes fra midten av håret og ned til endene. Man skal ikke applikere produktet på hele håret, siden håret fungerer som en svamp. Et hårstrå absorberer produktet og “overfører” det til andre, mer skadede hårstrå. Pass på at masken ikke blir brukt på hodebunnen; det kan gjøre håret og hodebunnen fet. Mengden hårmaske skal tilpasses mengden skade på håret, samt lengden på hårstråene. Det er ingen grunn til å bruke overdrevent store doser av produktet hvis håret uansett ikke kan absorbere alt.

Det holder lenge å la produktet være i håret i omtrent 30 minutter. Dette er tilstrekkelig tid til at hårstråene kan absorbere alle næringsstoffene. Ikke sov med hårmasken hele natten. Umiddelbart etter applikasjon bør du gre forsiktig gjennom håret for å fordele produktet jevnt. Behandling med hårmaske bør skje én gang i uken til du oppnår tilfredsstillende resultater. Det er en god idé å berike hårmasken med andre skjønnhetsprodukter eller matvarer, som for eksempel urter, eteriske oljer eller planteekstrakter.