Hjemmelagde løsninger for vakkert hår – hårmasker

Hjemmelagde løsninger for vakkert hår - hårmasker

Hjemmelagde hårmasker er veien til vakkert, velstelt og nydelig hår. Den største fordelen med hjemmelagde masker er de naturlig ingrediensene og fraværet av kjemiske stoffer, samt muligheten til å lage noe som er spesialtilpasset dine behov. Se de mest populære DIY-hårmaskene:

Hårmaske med banan

For å lage denne masken deler du opp en moden banen, tilfører to spiseskjeer nøytral yoghurt, to teskjeer hvetekimolje, en teskje honning, to teskjeer kondensert melk og noen få droper avokadoolje. Kombiner alle ingrendiensene til masken har en jevn konsistens. Etter å ha vasket håret grundig påfører du masken på håret. Pakk inn håret i et varmt håndkle. Etter 15 minutter skyller du håret grundig (la gjerne masken virke bedre for bedre resultater).

Hårmaske med urter

Som navnet tilsier er denne masken basert på urter. For å lage den trenger du tørket kamomille, tørkede nesler og tørket bjørkeløv. Velg ført en baseolje – pass på at den er egnet for behovene til håret ditt, for eksempel mandelolje, arganolje, jojobaolje eller linfrøolje. Ta 0,5 dl av baseoljen og tilfør noen dråper rosmarinolje. Gni blandingen inn i håret og pakk det inn i et varmt håndkle. Håret er klart til vask etter omtrent en time.

Hårmaske med aloe vera

Bland bladene til den nærende aloe vera-planten med 1 dl varmt vann. Tilfør en spiseskje honning og bland godt. Gni alt inn i hår og hodebunn. Dekk hodet i en dusjhette og et varmt håndkle, og la masken virke i omtrent tjue minutter. Skyll og vask håret.

Hårmaske med sitron og ricinusolje

Å bruke ricinusolje på håret er en enkel måte å fremskynde hårveksten på. For å berike egenskapene dens og lage en nærende hårmaske, bland inn saften fra en sitron. Smør dette på hår og hodebunn. Det er viktig å massere i to minutter. Sett opp håret og dekk det med en dusjhette og et håndkle. Etter omtrent en halvtime vasker du håret.

Hårmaske med avokado

Avokadooljens positive effekter er godt kjent og satt pris på. En fersk avokado er den perfekte basen for en hjemmelaget hårmaske. Ta en moden avokado og bruk en gaffel til å mose den til en myk blanding. Tilfør to spiseskjeer olje (hvis håret ditt ikke liker avokadoolje, bruk en annen type olje) og tilfør en eggeplomme. Et annet alternativ er en skje med glyserol. Ha masken i håret for omtrent 15 minutter før du skyller den ut med mild sjampo.